Deze broccoli / spinazie quiche1 is super simpel om te maken en zelfs de kleuter vond hem om te smullen. Zij houdt niet van de structuur van spinazie dus dat heb ik in de keukenmachine met de tofu gemengd.
Ingrediënten
- 1 vel vegan bladerdeeg (bijvoorbeeld AH Quiche & taartdeeg)
- 250 g verse spinazie
- 1 broccoli, middelgroot
- 1 blok silken tofu, ongeveer 350g (bijvoorbeeld Vivera Zachte tofu)
- 4 tl kerrie
- 2 tl kurkuma
- 2 el ongezoete havermlek
- 2 el citroensap
- peper en zout
- Kala namak (voor een ei-smaak)
Benodigdheden
- Quichevorm van max 28 cm (bijvoorbeeld deze PFAS-vrije van Hema)
- Keukenmachine of blender
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Stoom de broccoli gaar tot je er met je vork vlotjes in kan prikken
- Bak de spinazie in een pan met olijfolie en kruid met peper en zout
- Mix de tofu, kerrie, kurkuma, havermelk, citroensap, peper en zout en kala namak in een keukenmachine tot een glad mengsel. Eventueel kun je de spinazie en/of broccoli ook in de keukenmachine doen als je, net zoals ik, een kind hebt dat niet van de structuur van spinazie houdt
- Leg het bladerdeeg in een taart- of quichevorm. Prik gaatjes in het deeg met een vork
- Meng het tofumengsel met de spinazie en broccoli en stort dit mengsel in de taart of quichevorm
- Bak de quiche ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven
- Serveer warm of koud. Eetsmakelijk!
- Het recept is geinspireerd op dit recept van BE Vegan. ↩︎